Gasloos
Behaaglijkheid
Full electric
Geruisloos
Nul op de meter mogelijk
A ++ label haalbaar

Behaaglijkheid

Een behaaglijke woning, is een woning waar het binnenklimaat als optimaal comfort aanvoelt. Een woning waar u zich prettig voelt, zowel in de zomer als de winter. Waar de temperatuur goed is, de luchtvochtigheid optimaal is en de ventilatie heerlijk aanvoelt. Onderzoek van Fanger toont aan dat er verschillende parameters bijdragen aan het behaaglijkheidsgevoel. Om een behaaglijk binnenklimaat in de woning te realiseren, heeft ZeroHome® deze behaaglijkheidstherorie als leidraad genomen.

“Behaaglijkheid of comfort is wanneer men zich optimaal thermisch comfortabel voelt in zijn of haar omgeving”

 

De behaaglijkheidsindex van Fanger

Fanger stelde dat er verschillende parameters bijdragen aan een behaaglijk gevoel van de mens. Onder andere de temperatuur, de luchtsnelheid, de waterdampdruk, de relatieve luchtvochtigheid, de samenstelling van het luchtgehalte aan toxische stoffen en geuren (VOC-gehalte) en het stofgehalte van de lucht, bepalen het behaaglijkheidsgevoel. De sensoren van het ZeroHome® systeem meten deze en vele andere parameters en sturen de regeltechniek aan de hand hiervan aan. Dat werkt geheel automatisch. Komen er meer mensen de ruimte binnen? Dan wordt dat door het systeem opgemerkt en zal er meer frisse lucht de ruimte ingebracht worden. Ook uw persoonlijke voorkeuren kunt u aangeven. Wilt u het liever wat warmer in de woning dan kunt u dat gewoon instellen. Het systeem merkt dit op en zal in de toekomst zich naar uw wensen aanpassen.

 

ZeroHome en behaaglijkheid

ZeroHome® stuurt op meer dan 50 verschillende parameters en zorgt er zo voor dat alle variabelen optimaal zijn om het de mens aangenaam te maken. Zo let het bijvoorbeeld ook op de toxische stoffen die in de lucht aanwezig zijn (VOC-gehalte). Het is bekend dat deze stoffen een schadelijk effect op de menselijke gezondheid hebben. Door deze stoffen te filteren, wordt er een schone, frisse én gezonde lucht de ruimte van de woning ingebracht. Naast het VOC-gehalte houdt het ZeroHome® systeem tevens rekening met de temperatuur, de luchtvochtigheid en nog vele andere variabelen. Door deze optimaal te houden, wordt ervoor gezorgd dat de lucht in de woning zich binnen de termen van behaaglijkheid bevindt, zoals wordt aangeduid in het Mollier-Diagram.